19 Mayıs 2020 Salı

KEDİ KUMU SEÇİMİNDE ÖNEMLİ NOKTALAR



Kedi kumunun sağlık açısından ve koku yapmaması açısından çok büyük önemi vardır. 
Bu detayları tamamen inceleyerek ilerlemeli ve ona göre bir kum seçimi gerçekleştirmelisiniz. Elbette ki kedi kumunun kalın ya da ince olması arasında bazı farklılıklar da bulunmaktadır. Ancak önemli olan kedilerin sağlıklı bir şekilde kumlarını kullanabilmesidir.




Kedi Kumları Nasıl Olmalıdır?

Kedi kumunun seçiminde ince ya da kalın olması çok fazla fark etmez aslında. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, seçilen kumun ince taneli de olsa kalın taneli de olsa hangi maddeden yapıldığıdır. İnce taneli kumlar genellikle eğ er bentonit madeninden yapılmaktadır. Bu da kuma yüksek bir emiş gücü özelliği kazandırmıştır. Hemen topaklanabilir ve yapılan dışkı yayılmadan anı anına toplanabilir. Bu sayede de hem kedinizin çok daha rahat bir şekilde o tarz dönemlerini geçirmesi sağlanır, hem de sizlerin kumları toplarken ve temizleme aşamalarına geçiş yaparken çok daha verimli bir şekilde hareket edilmesi desteklenmiş olur.


İnce taneli kumlarda kedilerin patisine yapışma ya da pisliği de beraberinde ev içerisine taşıma sorunu da kesinlikle olmaz. Bu kumlar kedi patisi ya da teni ile yapışma durumunu asla ortaya çıkarmamakla birlikte, olabildiğince hızlı bir şekilde de temizlenme durumunu mümkün hale getirir. Ayrıca bu tarz kumların kedilere herhangi bir zararı da kesinlikle yoktur. Tamamen sağlık standartları çerçevesince tasarlanmış olan bu kumlar sayesinde de, net olana odaklanma şansınız çok daha fazla artış göstermiş olacaktır. Bu sebepten dolayı da önceliğinizi ince taneli kumlara vermenizi öneririz. Tabii bu demek olmuyor ki kalın taneli kumları kesinlikle denemeyin…


Çünkü kimi kediler de doğası gereği ince taneli kumlardan ziyade kalın taneli kumları daha güvenilir ve pratik bulur. Yani kedilerin yaşam biçimi ya da doğası gereği bir durum da söz konusu olur. Çünkü kediler gerçekten de yeryüzünde anlaşılmaları en zor hayvan çeşitlerinden birisi olarak kabul edilir. O sebepten neye alışıp neyden nefret edebilecekleri de çok fazla kestirilemez. Bu noktada da sizlerin kedinizde birkaç farklı kumu deneyip ona göre bir karar kılmanız, bunun öncesinde de sıkı araştırmalar içerisine girmeniz her zaman çok daha verimli bir tempo ile hareket edilmesini de desteklemiş olur. Kedi deyip geçmemek de lazım, çünkü bir hayvanın sorumluluğu üstlenildiği an, kumundan mamasına kadar her türlü hususun üzerine düşerek ilerlemek gerekir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder