8 Ocak 2018 Pazartesi

BB KREM NEDİR ? / WHAT İS BB CREAM ?


Herkese merhabalar.
Son yılların popüler ten ürünü olan BB KREM nedir sizlere biraz bahsetmek istiyorum;


Blemish Balm kelime öbeğinden türeyen BB kremi kusur kapatıcı olarak düşün. BB kremi sürdüğün anda anında cildinin renk tonunu düzenler, kusurlarını kapatır ve sana taptaze bir görüntü sunar. 

Eğer günlük makyajınızda sadelikten yanaysanız, bu ürün size yeterli olacaktır.Cildinizdeki kızarıklıkları ve sivilce izlerini kapatmak için illa ağır fondötenler, kapatıcılar sürmenize gerek yok.
 BB krem cildinizde oldukça doğal bir görüntü bırakır.  Bir yandan cilt tonunu eşitlerken, bir yandan cildinizi nemlendirip, güneş koruması sağlar.  
Tek bir tüp cildinizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor! BB kremlerin, açık, orta ve koyu olmak üzere her cilt tonuna ayrı renkleri bulunuyor. Size düşen sadece ten rengine uygun olanı seçmek.

BB Krem Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

BB krem alırken mutlaka cilt tipinize uygun bir ürün seçmeye özen göstermelisiniz. Cildiniz kuru mu? Yağlı mı? Problemli bir cildiniz mi var? Yaşlılık belirtileri ile ilgili endişeleriniz mi var? Ya da sadece parlak ve sağlıklı görünen bir cilt mi istiyorsunuz? Bu gibi soruları kendinize sorduktan sonra çeşitli markalara ait BB kremleri bulabileceğiniz yerlerden birisine gidip size en uygun olan ürünü seçebilirsiniz.
BENİM BU ZAMANA KADAR DENEDİĞİM BB KREMLER

Garnier bb krem ilk denediğim bb kremimdi. İlk çıktığı zamanlar baya sevildi fakat ben sevemedim çünkü bende sivilce yaptı ve cildim tahriş oldu. O zamanlar sanırım cildim yağlıydı ve yağlı ciltlere uygun olmayanı seçip aldığım için böyle bir problem yaşadım ve o günden sonra da tekrar gidip almadım.

Farmasi bb krem kullanmadan önce baya seviliyordu. 
Yazılarını okudum,videolarını izledim. Ve dedim bende alıp denemeliyim! 
Aldım ve dediklerinden kat ve kat daha güzel olduğunu deneyimledim.
BB kremleri kapatıcılıkları az diye tanıttım ama bu bb kremlerde kapatıcılığı daha yüksek olanlardan aynı bir fondöten gibi.2 rengi var. Bendeki açık rengi.
Gayet tam tenime uyuyor.



Avon bb kremler sanırım artık 3 çeşidi var. Ben ilk olarak turuncu renkli yani matte mat olan çeşidi denemiştim kullandığım zamanlarda cildimde pek bir şey yoktu ve bunun cilt tonumu eşitlemesi daha canlı göstermesi yetiyordu. 
Daha sonra yeşil renkli mat çıkınca onu da alıp denemek istedim. Yine dediğim gibi cildinizde ufak tefek lekeler kızarıklıklar var ise bu size uyacaktır. Ama sivilceleriniz,fazla kızarıklıklarınız var ise bu kremler sizi tatmin etmeyecektir.



Şu zamana kadar garnierden sonra sevemediğim bb krem budur. Firma paket içerisinde göndermişti tekrar teşekkür ederim fakat bu da küçük küçük sivilce yaptı ayrıca rengi de bana baya bir koyu geldi. Bir kere denedim ve kenara ayırdım. Uygun fiyatlı fakat bana göre değil.

Farmasi markasının geçen sene çıkartmış olduğu bu çay ağacı serisine son katılan bb krem. Ben Mayıs ayındaki etkinliğim sayesinde tanışmıştım.
Kokusu biraz kötü olsa da kapatıcılıkta diğer bb'nn yanına yaklaşamaz. Ben belki de yüksek kapatıcılık aradığım için hoşuma gitmiyor olabilir. Yine iki rengi bulunuyor bendeki açık olanı ve tenime uyuyor.

Farmasi bb den sonra en sevdiğim bb krem kesinlikle note markasına ait.
Cildimde sanki yok gibi duruyor kapatıcılık yüksek. Canlı bir görünüm sağlıyor.Benim rengim 01. Süngere biraz sürdüğüm de koyu gibi duruyor ama daha sonra cildimle bütünleşiyor.

6 yorum:

  1. çok harika bir inceleme tanıtma yazısı olmuş canım tebrik ederim. Ben de pek çok bb krem kullanmış biri olarak. Garnier bende de sivilce yaptı. Kaldı öyle elimde. Bir de sivilceli ciltler için diye almıştım ama tam bir fiyasko oldu. En çok watsons da satılan pure beauty yi severek kullandım. Şuan farmasi çay ağacı olan var elimde ama spfsi yok sanırım bitince senin sevdiğin farmasi bb yi alacağım inşAllah :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. garnier demek ki çoğu kişide aynı etkiyi vermiş :)

      Sil
  2. Note markasına ait BB kremi merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzeldi canım ben bitirdim yenisi alacağım :)

      Sil
  3. Farmasi'ninkini hala kullanıyorum ama başka seçeneğim olmadığı için hiç beğenmedim bi dahada almayı düşünmüyorum açıkcası.Notte un bb sini deniycem bakalım senin tavsiyenle :)

    YanıtlaSil