11 Ocak 2018 Perşembe

ÇİL NEDİR ? NEDEN OLUŞUR ?






Bazı kimselerin niçin çilli olduğunu gereği gibi açıklayabilmek için, önce cilde renk veren şeyin esasını öğrenmeliyiz. İnsan cildinin (derisinin) belirli bir rengi almasındaki en önemli unsur, değişik ırklardan kişilerde melanin miktarındaki farklılıktır. Başka türlü söylemek gerekirse, melanin miktarının farklılığı insanlarda derinin başka başka renklerde olması bakımından en önemli rolü oynar.


Melanin, epiderminin en alt tabakası boyunca yayılmış özel hücreler tarafından üretilir. Bildiğimiz gibi epidermiderimizin ince dış kesimidir. Melanin üreten özel hücreler “melanosif” ler diye adlandırılır. Bütün bu açıklamalardan sonra, şimdi Çil nedir? sorusuna gelmiş bulunuyoruz.
Çil, sözkonusu hücrelerin, yani melanositlerin belirli kesim ve noktalarda yoğun bir şekilde gruplaşması sonucu oluşan, ciltteki lekelerdir. Zaten çillerin sarımsı kahverengi olması da bu nedenledir. Melanin pigmentleri (renk verici maude) sarımsı kahverengidir. Burada karşımıza başka bir soru çıkıyor. Neden bazı insanlar çilli, bazıları değil ? Bunun cevabını soyaçekimde aramak gerekir.Bizim çilli ya da çilsiz olmamız, anne ve babalarımızın durumlarıyla, görünüşleriyle belirlenen bir şeydir.


Çil daha çok beyaz tenli, kızıl ve sarışın insanlar arasında yaygındır. Beyaz tenli insanlarda biraz güneşe maruz kalmak bile çillerin meydana çıkmasına neden olmaktadır. Bazı insanlar kim olduklarının bir parçası olarak gördükleri çillerinden son derece hoşnutken bazı insanlar da çillerinden son derece rahatsız olurlar.
Çillerinden rahatsızlık duyan pek çok insanın cevap aradığı Çiller nasıl geçer? sorusunun yanıtından önce şu bilinmelidir ki sonsuza kadar çillerden kurtulmak mümkün değildir. Fakat özellikle yaz aylarında güneş ışınlarından korunarak ve düzenli bir çil tedavisi uygulayarak çilleri büyük ölçüde azaltır ve yeniden ortaya çıkmalarını önleyebilirsiniz.
Çil tedavisi nasıl yapılır ?
Çil tedavisi kozmetik nedenlerle sıklıkla yapılmaktadır. Çil tedavisinde amaç çilleri yok etmek bazende rengi ve belirginliği azaltmak şeklinde olmaktadır. Ancak Çil tedavisi sonrasında güneşe maruziyet ile çiller tekrarlar görülebilirler.
Günümüzde pek çok çil tedavisi mevcuttur. Her bir çil tedavi yöntemi değişik oranlarda fayda sağlar. En başarılı çil tedavileri lazer ile yapılan çil tedavileridir. Açık tenli kişilerde en iyi sonuçlar alınır. Koyu tenli kişilerde deneme atışı yapılmasında fayda vardır.
Çiller için krem: Leke açıcı kremler kullanılabilir ancak sonuçlar yetersizdir.
Kimyasal peeling: Özellikle orta ve derin peelinglerin kullanılması gerekmektedir.

3 yorum:

  1. Its very informative about freaks .
    https://clickbystyle.blogspot.in/

    YanıtlaSil
  2. güzel bilgiler için teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil