Köriyi pek seviyoruz bunu da göğsümüzü gere gere kabul ediyoruz. Birden fazla baharatın güçlerini tek bir yerde topladığı köri, tavuk yemeklerine olduğu kadar, ana yemek niteliğinde tek tabakla doyma garantili öğünlerin de baş tacı.
Kremanın, tavuk ve körinin büyüsünü sos olarak hazırlayıp makarna ile birleştirdiğimiz yetmezmiş gibi bir de işin içine parmesan peyniri girdiğinde işte o zaman bu tabak size mutluluğun resmini en kolay haliyle çizdiriyor. Sıcacık haline ekleyeceğiniz parmesan eriyip yemeğe son halini veriyor.
KAÇ KİŞİLİK
2 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika
Malzemeler
- 1/2 paket
makarna - 1 paket
krema - 1 tatlı kaşığı
köri - 2 çay kaşığı
tuz - 1 çay kaşığı
karabiber - 1 yemek kaşığı
tereyağı - 2 parça
tavuk göğsü - 100 gram
parmesan
Püf Noktası
Kremayı oda sıcaklığında kullanmanız kremanın kesilip, kıvamının bozulmasını engeller.
Pişirme Önerisi
Dilerseniz tereyağı yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Makarnayı haşlayın.
- Tavukları küp küp doğrayın.
- Tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
- Eriyen tereyağında tavukları kavurun.
- Köri, karabiber ve tuzu ilave edin.
- Kremayı ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye ve kremayı yoğunlaştırmaya devam edin.
- Makarnayı ilave edin ve henüz sıcakken parmesan ekleyip tavada çevirin.
- Tabağa alın ve parmesan peyniri ilave edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Servis Önerisi
Maydanoz yaprakları ile son dokunuşu yaparsanız renklerin güzelliğine aşık olacaksınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder