22 Nisan 2019 Pazartesi

Kremalı Körili Tavuklu Makarna Tarifi


Köriyi pek seviyoruz bunu da göğsümüzü gere gere kabul ediyoruz. Birden fazla baharatın güçlerini tek bir yerde topladığı köri, tavuk yemeklerine olduğu kadar, ana yemek niteliğinde tek tabakla doyma garantili öğünlerin de baş tacı.
Kremanın, tavuk ve körinin büyüsünü sos olarak hazırlayıp makarna ile birleştirdiğimiz yetmezmiş gibi bir de işin içine parmesan peyniri girdiğinde işte o zaman bu tabak size mutluluğun resmini en kolay haliyle çizdiriyor. Sıcacık haline ekleyeceğiniz parmesan eriyip yemeğe son halini veriyor. 

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

Malzemeler

  • 1/2 paket
    makarna
    (haşlanmış)
  • 1 paket
    krema
  • 1 tatlı kaşığı
    köri
  • 2 çay kaşığı
    tuz
  • 1 çay kaşığı
    karabiber
  • 1 yemek kaşığı
    tereyağı
  • 2 parça
    tavuk göğsü
  • 100 gram
    parmesan
    (rendelenmiş)

Püf Noktası

Kremayı oda sıcaklığında kullanmanız kremanın kesilip, kıvamının bozulmasını engeller.

Pişirme Önerisi

Dilerseniz tereyağı yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı haşlayın.
  2. Tavukları küp küp doğrayın.
  3. Tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
  4. Eriyen tereyağında tavukları kavurun.
  5. Köri, karabiber ve tuzu ilave edin.
  6. Kremayı ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye ve kremayı yoğunlaştırmaya devam edin.
  7. Makarnayı ilave edin ve henüz sıcakken parmesan ekleyip tavada çevirin.
  8. Tabağa alın ve parmesan peyniri ilave edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Servis Önerisi

Maydanoz yaprakları ile son dokunuşu yaparsanız renklerin güzelliğine aşık olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder