3 Ağustos 2016 Çarşamba

Göz rengine göre makyaj

YEŞİL TONLU ÇİFT RENKLİ GÖZLER

Özellikle ilk bakıldığında yeşil görünen fakat iç yapısında sarı detayların da bulunduğu bu özellikli göz rengi günlük kullanabileceğiniz doğal makyaj tarzını en çok kaldırabilen renktir. Bu renge sahip  gözleri olan kadınların gözlerinin  daha da ön plana çıkmasını sağlıyor. Hafif bir parlatıcı ise yüzünüze ışıltı katmaya yeter bir tamamlayıcı olacak.

SİYAH GÖZLER

Siyah gözlere yapılan siyah makyaj kişiyi ağır gösterdiği gibi makyajı da fazla yoğun gösteriyor. Bu yüzden siyah gözlere sahip kadınlar için resimdeki modelin tersine daha açık tonlarda ve parıltılı krem farlar kullanması çok daha doğru olur.

AÇIK MAVİ GÖZLERE NEON YEŞİL 

Mavi gözlere ise neon yeşil. Zor bir renk olan neon yeşil her mavi göz de kullanılamaz maalesef. Eğer modeldeki gibi açık mavi gözlere sahipseniz sizde oldukça şık duracaktır. Fakat Farklı bir mavi tonunda aynı etkiyi vermeyebilir.

KOYU MAVİ GÖZLER 

Mavi ve iri gözlere sahipseniz yapılacak ilk işlem oldukça iri görünen göz yapısından kurtulmak için göz rengine yakın tonlarda iç kısma kalem çekmek olacak. Gözün iç yapısına çekilen kalem göz yapısını küçültür ve bakışları netleştirir.Ardından eyeliner ve rimel ile makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Koyu mavi gözlerde de uygulanabilecek olan pembe tonları yukarıda da bahsettiğim gibi muhakkak siyah bir detay kullanılarak belirginleştirilmeli. Bu model üzerinde örneğin siyah rimel ve siyah eyeliner kullanılmış. Böylece pembenin durağanlığına hareket kazandırılmış.

KAHVERENGİ GÖZLERE BUĞULU BAKIŞLAR

Kahverengi gözler için parıltılı makyajı favorimdir. Gümüş, bakır sarısı ve füme renklerinin alabora edilip göz kapağına uygulandığı bu üçlü makyaj stili ile kahverengi gözlerinize seksi bakışlar kazandırmanız mümkün.

Benzer renklerden bunalanlar için de koyu mavinin kahverengi gözlerde yoğun kullanılabileceği makyaj güzel durabilir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder