22 Aralık 2017 Cuma

MARİE CLAİRE MASK -Silver-Gold-Black Mask

Herkese merhabalar.
#ebruvefusunilekisamerba etkinliğinde  gelen ve benimde ne zamandır merak ettiğim Marie Clarie markasına ait bu soyulabilen maskeler.

Son zamanlarda black mask yani siyah maske çok meşhur oldu.
Ben ilk siyah maskeyi aliexpressten çok çok ucuza sipariş etmiştim.
Gözeneklerde işe yaradığını hepimiz artık biliyoruz.

Peki ya gold ve silver maske ne işe yarıyor ?


Cilt tonunuzun düzenlenmesini sağlamak, parlak ve sağlıklı bir görünüm kazanmak Gümüş Maske ile mümkün.
Meyan kökü özütü (Glycyrrhiza Glabra) içerisinde yer alan Glabridin; cildi zararlı UVA ve UVB ışınlarını emerek korur. Ciltte melanin oluşmasını sağlayan “tirozinaz” adlı enzimi baskılar.
Bu sayede lekeli bölgelerde melanin oluşumu azalır ve cilt renginin beyazlamasına yardımcı olur.
Meyan kökü özütü ile cildinizin rahatlar, aydınlanır, lekeleriniz hafifler.
Ayı üzümü özütü (Bearberry, Uva Ursi) Ayı üzümü bitkisinin yapraklarından elde edilen özüt içerisindeki arbutin maddesi ciltteki ton uyumsuzluğunu gidermeye ve cildin aydınlatılmasına katkı sağlar.
Arbutin; Ciltteki fazla melanini inhibe ederek cildin renk ayrışmalarını kısa sürede azaltır. Lekede etkili aktiflerden biridir. Cilde uygulanmasından hemen sonra enzimlerle birleşerek fazla tirozin oksidasyonunu engeller. UV ile oluşan pigmentasyonda da etkilidir.

Bu bilgilerin yanında Gümüş (Silver Mask) Maske kullanımında yapılan 2 temel hatayı şu şekilde sıralayabiliriz;
Gümüş maskeyi kullanırken de Altın ve Siyah Maske'deki gibi 2 temel hata yapabilirsiniz.
Birinci hata, maskeyi kalın bir katman halinde sürmektir (Bütün Marie Claire maskeleri ince bir tabaka olarak kullanılırsa daha etkili sonuç alınır). Bu durum maskenin hem yüzünüzden akıyormuş izlenimi yaratmasına hem de kurumamasına sebep olabilir. Sonuç olarak Marie Claire altın maskeden istediğiniz sonucu alamamış olursunuz.
İkinci hata ise maskeyi sürdükten sonra maskenin kuruması için yeteri kadar beklememektir. Bu durumda ise maske gerektiği gibi kurumayacaktır. Bunun sonucunda tam olarak kurumayan ürünü soyarken sorunlar yaşayabilirsiniz.
Kullanım: Göz çevresi ve dudak çevresi hariç olmak üzere yüz ve boyun bölgesine ince bir kat uygulayın.25-30 dakika kadar kurumasını bekleyin. Tamamen kuruduktan sonra soyarak çıkarınız. Cildinizi suyla durulayın.
Uyarı: Yaralı ve tahriş olmuş cilde uygulamayınız. Ateşe yaklaştırmayınız. Çocuklardan uzak tutunuz. Göze temas ettirmeyiniz. Teması durumunda bol suyla durulayınız. Haricen kullanım içindir. Kullandıktan sonra ambalajı sıkıca kapayınız.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Biliyoruz ki her canlının bir gelişim ve yaşlılık süreci vardır. Yaşlılık süreciyle birlikte derideki toplam fibrin protein (kollajen ve elastin) miktarı da azalır. Bunun sonucunda derinin temel yapı taşlarından olan kollajenin azalmasıyla toplam deri miktarında da azalma görülür. 
Deri, yaşlanmayı en iyi yansıtan organlardan biridir. Yaşlılarda deri, gençlere göre çok daha kırışık, kuru ve hassastır. Derialtı yağ miktarının ve kas dokusunun azalmasıyla deri esnekliğini yitirir ve kırışıklıklar oluşur.  
İçeriğindeki Allantoin ise cilt yumuşaması ve cilt hücrelerinin hızlı bir biçimde rejenerasyon göstermesinde aktiftir.
Kollajen ve elastin seviyeleriniz, cildinizin ne kadar esnek, yumuşak ve sıkı olduğunu belirler. Yaşlandıkça, kollajen ve elastin seviyeleri azalır. Bu yüzden cildiniz, esnekliğini, sıkılığını ve pürüzsüzlüğünü kaybetmeye başlar.
İçeriğindeki peptitler; kolajen ve elastin kaybı nedeniyle cilt kalınlığındaki azalma ve kuruluğa bağlı oluşan kırışıklıkların görünümünde azalmaya yardımcı olurken cildi pürüzsüzleştirir.
Cildi nemlendirir ve ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olur.
Kullanım; Göz çevresi ve dudak çevresi hariç olmak üzere yüz ve boyun bölgesine ince bir kat uygulayın, 20-30 dakika kadar kurumasını bekleyin. Tamamen kuruduktan sonra soyarak çıkarın ve cildinizi suyla durulayın.
Uyarı:
40+ yaş üstü için uygundur.
Yaralı ve tahriş olmuş cilde uygulamayınız. Ateşe yaklaştırmayınız. Çocuklardan uzak tutunuz.
Göze temas ettirmeyiniz. Teması durumunda bol suyla durulayınız. Haricen kullanım içindir. Kullandıktan sonra ambalajı sıkıca kapayınız.

2 yorum:

  1. Bir de bu maskeleri kuru cilde uygulamak gerekiyor.Hafif ıslak cilde uygulayınca asla kurumuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende öyle bir hata yaptım yarım saatte bile kurumadı :)

      Sil