KAÇ KİŞİLİK
6 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
0 dakika
Malzemeler
- 2 su bardağı
ince bulgur - 1,5 su bardağı
sıcak su - 2 yemek kaşığı
domates salçası - 1 çay bardağı
zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı
tuz - 1 tatlı kaşığı
pul biber - 2 adet
limon suyu - 1/2 çay bardağı
nar ekşisi - 6 dal
taze soğan - 1/2 demet
maydanoz - 1/2 demet
taze nane
Püf Noktası
Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin.
Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.
- Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
- Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyip malzemeler bulgurun her yerine yayılacak ve renk alacak şekilde karıştırın.
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
- Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.
Servis Önerisi
Arzuya göre; nar ekşisi, doğranmış domates ve nane gibi taze yeşillikler ilave edebilirsiniz.
nar ekşisi kısıra çok yakışıyor.ellernize sağlık👌🏻
YanıtlaSil