6 Haziran 2018 Çarşamba

2018 YILININ TREND 10 FARKLI DEKORASYON FİKRİ

1. Minimalist düşünün

minimalistdekorasyonfikirleri
Minimalist düşünmek 21. yüzyılın en büyük trendlerinden biri konumunda bulunuyor. 2018 yılının ev dekorasyonu fikirleri arasında da bu trend elbette ki kendini gösteriyor. Siz de evinizi süsleyip püslemekten çok sade düşünerek dizayn ederseniz mutluluk seviyenizi arttırabilirsiniz. Mutlu olmak için eviniz için daha fazla düşünüp daha az eşya ile yaşamanız bu felsefeye göre yeterli olacaktır.

2. Evin bütününü kucaklayın

butunculmimarifikir
Evi bir bütün olarak algılamak son derece önemlidir. Evi tam olarak görebilmek odanızı dizayn ederken diğer odalar ile olan uyumunu da dengelemenize olanak tanır. Bu nedenle size tavsiyemiz odaları tek tek görmek yerine evi bir bütün olarak algılamanızdır.

3. Sevimli renkler kullanın

farklirenklerevdekorasyon
Hangi rengi tercih edeceğiniz evinizi güzelleştirirken büyük önem taşıyor. Gri renk tonları mı yoksa sarının apaçık şekilleri mi, bu seçimleri yapmak sizin evinizi başka bir seviyeye taşıyacak seçimlerdir. Özellikle sevimli renkler tercih etmek ev dekorasyonu konusunda bize büyük avantajlar sağlayacaktır.

4. Geometrik düşünün

geometriksekillievler
Şekiller ile sınırlar çizmek iyi bir nokta olabilir. Ev dekorasyonu konusunda size yardımcı olacak kare, daire, dikdörtgen gibi şekillerdir. Evin belli bölümlerinde doğru geometrik şekilleri yerleştirmek hayal ettiğiniz yere sahip olmanıza yardımcı olabilir.

5. Masa örtüleri ve nevresimlere önem verin

masaortuleriiledekorasyon
Masa örtülerinin duvarlar ile uyumu, ev eşyalarını tamamlaması ev dekorasyonu konusunda sizi bir üst seviyeye çıkartacak çalışmalar arasında yer almaktadır.  Özellikle nevresimlerin desenleri eşyalar ile uyumlu olursa gerçek dekorasyon yakalanmış olur.

6. Taban ve tavanlarınızı renklendirin

tavanrengifarklifikirleri
Evini tabanı ve aynı zaman tavanı genel anlayış olarak hep aynı renk dizayn edilmektedir. Halbuki böyle bir gelenekselliğe gerek yoktur. Tavanlarınızı evinizin duvarlarına uyumlu bir renge bürüyebilir, aynı şekilde tavanlarınızı epoksi boya yapabilirsiniz. Epoksi boya çeşitli renkler de figürlerde olarak evinize değişik bir hava katmanızı kolaylaştıracaktır.

7. Perdelerinizi farklılaştırın

perdekullanimornekleri
Perdeler evinizin hem dış görünüşünü hem de içten baktığınızdaki algınızı etkiler. Eğer şık bir perde olursa evin tüm alanlarına teshir ederek güzelliği ve mükemmelliği yakalamış olursunuz. Bu nedenle ev dekorasyonu fikirleri konusunda muhakkak perde konusuna dikkat etmeli, doğru perdeyi seçerek evinizi güzel bir hale getirmelisiniz.

8. Evinizi doğru ışıklandırın

dogruisiklandirmadekorasyonfikirleri
Evinizi ışıklandırmak ile doğru ışıklandırmak arasında fark vardır. Doğru ışıklandırmak evin güzelliğini ortaya çıkartarak daha iyi bir ortamda yaşamınıza kolaylık sağlar. Burada avize seçimi, ampul seçimi gibi birçok faktör göz önünde bulundurulabilir.

9. Kenar süsler ve detaylara ağırlık verin

evdekorasyonfikirleri2018
Evinizin detayları işi farklılaştıran ve esas belirleyici olan noktalardır. Bu nedenle kenar süslerin biçimi, şekli ve modeli evin güzelliğini belirler. Bununla birlikte detaylara ağırlık vermek titiz olan kimselerce takdirle karşılanmanıza da zemin hazırlayacaktır.

10. Antika hayat kurtarabilir

antikadekorasyoncalismalari
Evinizin belli bölgelerini antikalara ayırmak evinize kesinlikle bambaşka bir hava katar. Antika kullanımı evinizin ruhu için son derece mühim noktalardan biridir.

1 yorum:

  1. Şu sıralar odamı tekrar dekore etmeyi düşünürken güzel fikirler edinmiş oldum.
    Elinize sağlık ^^

    YanıtlaSil