8 Mart 2018 Perşembe

MAKYAJ HİLELERİ : GÖZ MAKYAJINDA USTALAŞMANIN 8 SIRRI

Makyaj hileleri: Göz makyajında ustalaşmanın 8 sırrı


Gözlerinin ön plana çıkmasını istediğinde çeşit çeşit göz farlarıyla muhteşem göz makyajlarına imza atabilirsin. Ancak işin zor kısmı uygulamak! Göz makyajın bittiğinde kullandığın renklerin sana pek de uymadığını ya da ne zaman dumanlı göz makyajı yapmak istesen sonucun hüsran olduğunu mu düşünüyorsun? O zaman birkaç göz makyajı hilesi öğrenmenin vakti geldi demektir!

 

Hile 1:


Kullanacağın göz farının daha canlı bir renkte görünebilmesi için, far bazının üzerine beyaz bir göz farı ya da beyaz göz kalemini uyguladıktan sonra renkli göz farını kullanabilirsin.

Hile 2:


Özellikle buğulu göz makyajında, gözlerinin daha kalkık görünebilmesi için, selobantlardan yararlanabilirsin. Şakaklarına doğru yerleştirdiğinde selobant sayesinde ayrıca kuyruklu eyeliner’ını da çok kolayca çekebilirsin.

 

Hile 3:


Gözlerinin dış kısmına doğru koyu, orta ve iç kısmına ise parlak ve açık renkler uygularsan gözlerin olduğundan daha büyük görünebilir.

 

Hile 4:


Göz rengine uygun tonda makyaj yaptığında da gözlerinin büyük görünmesini sağlayabilirsin. Mesela mavi gözlüysen gri, siyah gibi tonları, yeşil gözlüysen mor, toprak tonlarını, kahverengi gözlüysen de bronz ve altın tonlarını kullanabilirsin.

 

Hile 5:


Göz pınarlarına aydınlatıcı veya beyaz tonda göz farını uygulayarak daha belirgin bakışlar elde edebilirsin.

Hile 6:


Dumanlı göz makyajının daha az dikkat çekici olmasını istiyorsan, siyah yerine gri, gümüş tonlarında göz farını kullanabilirsin.

 

Hile 7:


Renkleri iyice harmanlamak da göz makyajının olmazsa olmazlarındandır. Yumuşak tüyleri olan bir far fırçasıyla, göz farını dağıtarak kusursuz bir görünüm ortaya çıkartabilirsin.

 

Hile 8:


Makyaj hileleri: Göz makyajında ustalaşmanın 8 sırrı


Göz farını gözlerinin katlanma noktasından yukarıya çok fazla taşırmamaya dikkat etmelisin. Sadece göz kapağına uygulamaya çalışmalısın.

8 yorum:

  1. harika bilgiler :) teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  2. Makyajda gözleri ön plana çıkarmayı seviyorum. Makyaj tüyolarını deneyimleyerek kendimi geliştirmeye çalışacağım. Teşekkürler.. @rps

    YanıtlaSil
  3. Umarım becerebilirim...@ml @bw

    www.mugeninlistesi.blogspot.com

    YanıtlaSil