15 Mayıs 2018 Salı

YAZIN İÇİNİZİ FERAHLATACAK 9 FARKLI SOĞUK İÇECEK

Çilekli Limonata Tarifi

Çilekli Limonata Tarifi


Limonatayla başlamasak olmazdı: Çilekli limonata

















Yaz deyince aklımıza ilk gelen içecek limonata oluyorsa sebebimiz çok. Ferah ferah içip serinlediğimiz bu güzel, aynı zamanda farklı meyveleri de içine seve seve kabul ederek bir lezzet patlamasına dönüşebiliyor.
Sağlık onda: Elmalı smoothie
Diyet yapanların bile gönül rahatlığıyla tüketebileceği, içindeki bal ve tarçın sayesinde tatlı yeme isteğini de bastıracak enfes bir önerimiz var.
İster yemeğin yanında ister tek başına: Şeftali kompostosu
Çileklere, karpuzlara, şeftalilere ve daha nice taptaze meyveye kavuştuğumuz şu güzelim mevsimin tadını böyle ferah ve lezzetli içeceklerle çıkarmayacaktık da ne yapacaktık? Bu kez başrolü şeftaliye verdik, hem yemeğin yanında içilebilecek hem de ferahlamak istendiğinde soğuk soğuk yudumlanacak enfes bir komposto yaptık.
Kahvaltı etmeyenleri bile ikna eder: Atom
Bazı insanlar vardır, sabahları kahvaltı etmeden geçirir, ilk olarak öğle yemeği yiyerek güne başlarlar. İşte o insanları bile ikna edecek, her sabah bardaklara dolacak enerjisi bol bir önerimiz var.
Gelsin süt, gitsin dondurmalar: Kahveli milkshake
Sütün, top top dondurmaların, rendelenmiş Hindistan cevizlerinin, çikolata parçalarının ve tabii ki kahvenin aynı bardakta buluşmasından söz ediyoruz.
Buzlu çayın en kırmızı hali: Kirazlı buzlu çay
Hep hazır olarak tüketmeye alışık olduğunuz o buzlu çayları evde hazırlamaya, kiraz ve vişneyle lezzetini katlayıp bugüne dek hiç içmediğiniz kadar enfes bir hale getirmeye ne dersiniz?
Geleneklerimizin en tatlısı: Kavun şerbeti
Köklü mutfak kültürümüzün en tatlı yanlarından olan şerbetleri de ihmal etmemeli bu havalarda. Madem canımız hem tatlı bir şeyler hem de bol bol ferahlık istiyor, ondan güzelini mi bulacağız?

Bardaklar yenilikle tazeleniyor: Vanilyalı buzlu yeşil çay

Daha önce böyle bir lezzet denememiş, yeşil çayı vanilyalı dondurmayla aynı bardakta buluşturmayı aklınızın ucundan bile geçirmemiş olabilirsiniz. Ama bugüne kadar...
Ağzınız tatlansın, mideler bayram etsin: Muzlu hurmalı smoothie
Tatlı niyetine içebileceğiniz en ama en lezzetli alternatiflerden biri karşınızda. Midenizi hiç yormayacak, içinizi ferahlatacak, hatta hafifçe acıkmaya başladığınızda mide gurultularınızın önüne geçecek bir içecek bu.


1 yorum:

  1. Blogunuzu izlerken şu dizeler aklıma geldi: Kadın çiçektir,çiçek de kadın. İkisi de dünyamızı güzelleştirir, düşünce ve duygularımızı besler, zenginleştirir.
    Sizi de benim yazı ve şiirlerimi izlemeye davet ediyorum.Mutluluklarınızın devamını diliyorum.
    www.erhantigli.blogspot.com

    YanıtlaSil