10 Ekim 2016 Pazartesi

Lee Stafford Deniz Tuzu Saç Spreyi

Herkese yeniden merhaba
Benim hastalığım geçmedi hala kötüyüm umarım hafta sonuna kadar iyileşebilirim.

Geçenlerde almış olduğum lee stafford deniz tuzu saç spreyinden bahsedeceğim ama ilk önce deniz tuzu nedir? Nerelerde kullanılır?  Saça ne yararı var ona bakalım .

Deniz tuzu; deniz suyundan elde edilen, özel tesislerde üretilen bir tuz türüdür.
Deniz suyunun özel havuzlarda depolanması, sonrasında güneş enerjisi yardımıyla suyun buharlaştırılması ile elde edilir. Geriye kalan madde deniz tuzudur. Daha sonra bu tuz işlenerek ambalajlanır. Yapısında bol miktarda magnezyum, demir, sülfür ve kalsiyum bulunmaktadır.


1. Deniz tuzu iyileştirici özelliklere sahiptir. Tırnak hastalıklarını iyileştirir.
2. Saçlarda kullanılır. Saç derisini ferahlatır. İpeksi saçlara sahip olmak için kullanılır. Bir çok kozmetik markasının deniz tuzu spreyleri vardır. Bu spreyler hem saça şekil vermede hem de saç bakımında kullanılan oldukça yararlı spreylerdir.
3. Deniz tuzu metabolizmayı düzenleyen bir etkiye sahiptir. Kan dolaşımını hızlandırır.
4. Rafine edilmemiş deniz tuzunun sakinleştirici etkisi vardır.
5. Vücut peelinginde kullanılan deniz tuzu derideki çatlakları önler. Selülit giderici bir özelliğe sahiptir.
6. Banyo suyuna deniz tuzu eklenirse; cilde esneklik kazandırır ve cildi tazeler. Pürüzsüzleştirir. Antiseptik özelliğe sahip olduğu için cildi korur.
7. Deniz tuzu yüzdeki siyah noktaları ve akneleri de temizleyici bir etkiye sahiptir. Cildi temizler ve yağ dengesini korur.


Bunlar genel olarak faydaları şimdide bizim için önemli olan saç bakımında ne gibi faydaları var ona bakalım :)

Doğal saç bakımı yapmak için en çok kullanılan malzemelerden biri deniz tuzudur. İri taneleriyle saç derisine masaj yapmak temel bakım yöntemlerinden biri haline gelebilir. Bu taneler saç derisiyle sürtünüp deriye zarar vermeden kan dolaşımını hızlandırır. Böylece uzayan saçlar daha sağlıklı olur ve saçların uzaması hızlanır. Öte yandan kan dolaşımı artan saç derisinde dökülmeler de azalır. Bu özellikleriyle saç dökülmesi sorunu yaşayan, saçlarının hızla uzamasını ve daha canlı saçlara sahip olmak isteyen kişileri memnun eden bir malzemedir.
Sağlıklı bir saç derisinde en belirgin özellik kepek görülmemesidir. Eğer saç derisi sağlıklıysa, kuru ya da çok yağlı olmaksızın ideal bir nem dengesine sahipse kişi kepek sorunu yaşamaz. Deniz tuzu ile masaj yapılan saç derisi sağlıklı bir hale gelir. Bu nedenle kepek sorunu yaşayan kişiler de saç diplerine deniz tuzu ile masaj yapabilir, deniz tuzu içeren şampuan, durulanmayan saç spreyleri, krem ve maskeler kullanabilir.
Kepekten ya da mantar, sivilce, yağ bezesi gibi cilt rahatsızlıklarından dolayı kaşınan saçlar için de bu yöntem oldukça etkilidir. İçerdiği mineraller ile saç derisini onaran doğal tuz, bu rahatsızlıkların önüne geçip saç derisini iyileştirir.
Saçlarının kısa sürede yağlanmasından şikayet eden kişiler de sorunlarına deniz tuzu ile çare bulabilir. Derinleyici bir temizlik yaratan bu yöntem saçtaki fazla yağın giderek azalmasını, nem dengesinin sağlıklı bir hale gelmesini sağlar.

Deniz Tuzu ile yapılabilecek bir kaç tarifte vereyim sizlere ilerleyen zamanlarda böyle doğal içerikli maske,peeling vs. yapmaya da başlayacağım.

Saç bakımı:
Bir çorba kaşığı deniz tuzu ile zeytin yağı veya Hint yağı karıştırılarak saç ovulur. Bir havlu sarılarak 20 dakika bekletilir ve durulanır. Bu işlem haftada bir iki kez yapıldığında güçlü, sağlıklı ve yumuşak saçlara sahip olunur.
Vücut peelingi:
6 kaşık deniz tuzu yoğurt ve balla karıştırılarak tüm vücuda ovalanarak uygulanır. Çok bastırmadan uygulanmalıdır. Sonrasında ılık duş alınıp cilt nemlendirilir. İçine isteğe göre lavanta yağı veya cilt için yararlı çeşitli yağlar da eklenebilir. Bu sayede vücut ölü deriden kurtulur. Kan dolaşımı hızlanır. Vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olur. Ve selülit giderici bir etki elde edilmiş olunur.
Deri çatlakları:
Banyo suyuna deniz tuzu eklenir isteğe göre küvetin içine okalüptus yağı veya lavanta yağı gibi yağlar eklenerek vücut ovalanır. Küvet veya jakuzi içinde bu şekilde dinlenirse deri çatlaklarına iyi geleceği gibi vücudu sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etkiye de kavuşulur.
Bunların yanında deniz tuzu mutfaklarda da kullanılabilecek özelliğe sahiptir. Yemeklerde kullanılabilir. Turşularda kullanılır. Zeytin, üzüm yaprağı gibi salamura edilmesi gereken yiyeceklerde kullanılabilir. Faydalı diye bol miktarda kullanmak yanlış olacaktır. Her bir alan için gerektiği ölçüde kullanılmasında yarar vardır.

Gratis Outletten 6 TL gibi bir fiyata aaldım. Deniz tuzu denilen akla gelen toni&guy markası da var ama kendimi bildiğim için gidip onu almadım hepsini biteremem diye korktum açıkçası.
Eğer bununla beraber deniz tuzu spreyi seversem şans verebilirim.
Normal fiyatı sanırım 27 TL civarında.

8 yorum:

  1. Adsız10.10.16

    Ben Toni&Guy'ın 3. şişesini bitiriyorum. Çok hş bir dalga yaratıyor ama saçları kurutuyor maalesef. Bir nemlendiriciyle takviye etmek gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçenlerde seyahat boyunu alacaktım almadım bundan sonra ona geçeyim :)

      Sil
  2. deniz tuzunu o kadar severim ki yapsalar parfüm olarak bile kullanırım ben...:-))

    YanıtlaSil
  3. Toni&Guy saçları epey kurutuyor ve saçıma ne şekil versen bozulmadığı için saçma bir şekil olduğunda düzeltemiyorum da, bakalım devamında sevecek misin çok merak ettim, güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakalım canım ara ara yine yazarım görüşlerimi

      Sil
  4. Yağlanma sorununa çare oluyorsa hemen bakayım ben buna ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben ıslak ve nemli saça uyguluyorum ablacım yağ sorunu için dikkat etmedim ama onun içinde ayrı bir gözlem yaparım

      Sil